Ako opraviť vysoké využitie procesora pomocou RuntimeBroker.exe v systéme Windows 10

RuntimeBroker.exe je stredný proces, prostredníctvom ktorého sa poskytuje prístup k (Universal) / (Metro Apps). To znamená, že proces RuntimeBroker.exe prevádzkuje aplikácie, ako už názov napovedáv mene iných aplikácií. Niektorí používatelia majú problémy, keď proces spotrebuje takmer celú alebo príliš veľkú časť procesora, čo spôsobí spomalenie systému. Môžeme ho deaktivovať pomocou Editora databázy Registry a tiež prostredníctvom nastavenia, ktoré neustále používa program RuntimeBroker.exe na uskutočňovanie hovorov do nastavení služby Windows Update z ponuky Aktualizácií. Pretože sa jedná o riešenie problému; budeme si ešte musieť počkať, kým Microsoft v budúcnosti vydá opravu alebo aktualizáciu pre trvalé riešenie; keď k tomu dôjde, automaticky zatlačí a použije aktualizáciu za predpokladu, že sú zapnuté aktualizácie systému Windows.

Poznámka: Zakázanie súboru RuntimeBroker.exe zabráni spusteniu aplikácií v obchode. Používatelia tiež nahlásili čudné správanie, keď zakázali program RuntimeBroker.exe; takže by som vám odporučil najskôr vyskúšať dve ďalšie metódy a ak nepomáhajú, deaktivujte RuntimeBroker. Ďalej sú uvedené ďalšie dve metódy. (Metóda 2 a metóda 3)

Zakázanie programu RuntimeBroker.exe na zastavenie vysokého používania procesora pomocou editora databázy Registry

  1. Držte Kľúč Windows a Stlačte R., otvorí sa dialógové okno Spustiť. V dialógovom okne Spustiť sa otvorí typregedita kliknite Ok
  2. Otvorí sa editor databázy Registry. V editore databázy Registry prejdite na nasledujúcu cestu:
  3. [HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ TimeBroker] „Štart“ = dword: 00000003
  4. Dvakrát kliknite na register s názvom „Štart“ a zmeňte 3 na 4.
  5. 4 je pre deaktiváciu, 3 pre manuálne a 2 pre automatické. Aby sme ju deaktivovali, musíme ju nastaviť na 4. Po tomtoRuntimeBroker.exezastaví sa; pretože je zakázané.

Môžete ísť ešte o krok ďalej a deaktivovať aktualizácie z „viac ako jedného miesta“, aby ste proces ďalej obmedzili.

[METÓDA 2]

  1. Kliknite Štart a napíšskontroluj aktualizácie,potom vybertePokročilé nastavenia.
  2. Potom klikniteVyberte, ako sa doručujú aktualizácie,potom vypnite prepínač pre „Aktualizácie z viacerých miest

[METÓDA 3]

Niektorí používatelia tiež nahlásili úspech deaktivovaním upozornení, ktoré je možné vykonať v časti „nastavenie ->Systém ->Oznámenia


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found