Ako previesť vlastníctvo dokumentov Google?

Domov/Naučte sa/ Ako previesť vlastníctvo dokumentov Google?

Ako previesť vlastníctvo dokumentov Google?

Autor: Habiba Rehman, 1. apríla 2020, prečítanie 2 minút

Všetky dokumenty, ktoré vytvoríte v Dokumentoch Google, sú uložené vo vašom účte a vlastníte ich. Tieto nastavenia sú predvolene nastavené po prihlásení do služby Gmail pri vytváraní dokumentu. Ak sa však chcete stať vlastníkom tohto súboru niekým iným, môžete to urobiť v službe Dokumenty Google. Jedinou požiadavkou je, aby osoba, ktorej chcete dať vlastníctvo tohto konkrétneho dokumentu, mala adresu Gmail.

Podľa pokynov uvedených nižšie preneste vlastníctvo dokumentu na niekoho iného vo vašej doméne.

  1. Po prihlásení do účtu Gmail musíte otvoriť Disk Google. Takto to môžete urobiť.
  • Otvorte kartu nastavení v Gmaile.
  • Kliknite na ikonu „Disk“.
  • Takto bude vyzerať váš Disk Google. Tu sa uložia všetky dokumenty, ktoré ste kedy vytvorili v Dokumentoch Google, Tabuľkách Google alebo v akomkoľvek inom produkte súvisiacom s Googlom.
  1. Ak chcete súbor zdieľať s niekým iným na Googli alebo zmeniť vlastníctvo, môžete kliknúť priamo na súbor, pre ktorý chcete vykonať tieto zmeny. Kliknutím na akýkoľvek súbor alebo priečinok vpravo sa zobrazia tieto možnosti.

    Musíte kliknúť na kartu „Zdieľať ...“

  2. Toto je dialógové okno, ktoré sa zobrazí hneď po kliknutí na zdieľanie. Toto je prvý krok pri prevode vlastníctva dokumentu na niekoho iného. Nemôžete urobiť niekoho iného vlastníkom dokumentu, kým a pokiaľ nebude mať prístup k vášmu dokumentu, čo sa dá urobiť iba tak, že najskôr s ním zdieľate súbor.
  3. Pridajte ID osoby, s ktorou chcete súbor zdieľať, v Gmaile.

    Súbor môžete zdieľať s viac ako jednou osobou súčasne. Stále pridávajte e-maily na panel uvedený pre e-mailové adresy.

    Ďalej musíte kliknúť na šípku rozbaľovacej ponuky, ktorá sa zobrazí priamo pred menom e-mailovej adresy, ktorú ste práve pridali. Tu nájdete možnosť „Je vlastníkom“ previesť vlastníctvo súboru na niekoho iného. Keď je toto všetko hotové, stlačte tlačidlo odoslať a vlastníctvo ste úspešne preniesli.

Pri prevode vlastníctva dokumentu na niekoho iného musíte byť istí niekoľkými vecami.

  1. Uistite sa, že druhá osoba má ID služby Gmail. Ak je osoba, s ktorou chcete zdieľať súbor, v inej e-mailovej sieti, nemusí byť tento prevod vlastníctva možný.
  2. Nemôžete previesť vlastníctvo súboru, ktorý pôvodne nebol vytvorený v Dokumentoch alebo Tabuľkách Google alebo v žiadnom z jeho produktov. To znamená, že napríklad ste vytvorili dokument v programe MS Word a nahrali ho na svoju jednotku, môžete ho zdieľať s ostatnými. Nemôžete však dať nikomu inému vlastníctvo takého súboru, ktorý nebol pôvodne vytvorený v službe Google. Pri pokuse o zdieľanie takéhoto súboru nájdete v rozbaľovacom zozname iba nasledujúce možnosti, ktoré vám nedajú možnosť „je vlastníkom“.

Môžu súbor upravovať, môžu ho komentovať, pretože ste ho nahrali na svoj Disk, ale nemôžu prevziať jeho vlastníctvo, pretože súbor bol pôvodne vytvorený v programe MS Word vo vašom počítači. V takom prípade buď vytvoríte súbor znova v Dokumentoch Google alebo Tabuľkách Google v závislosti od formátu súboru úplne od začiatku, alebo ho pošlete osobe, ktorej chcete dať vlastníctvo, prostredníctvom ďalších možností prenosu, napríklad pomocou zariadenia USB. a odovzdať im spis.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found