Ako opraviť stratené IMEI na Xiaomi Redmi Note 3

Vo väčšine prípadov môžete číslo IMEI Redmi Note 3 stratiť počas zlyhania pamäte ROM alebo zlyhania aktualizácie. V oboch prípadoch nebudete môcť používať mobilné služby, ako je volanie a odosielanie textových správ, ani sa prihlásiť do svojho účtu Mi. Ak sa to stane, váš IMEI, keď vytočíte * # 06 # alebo prejdete do Nastavenia> Informácie o telefóne> Stav, je nastavený na „0“ alebo „Null“.

V tomto článku vás prevediem návodom, ako obnoviť chýbajúce IMEI vo verziách Xiaomi Redmi Note 3. Qualcomm aj Mediatek (MTK). Môžete si overiť, či je váš telefón Qualcomm alebo Mediatek, založený na CPU-Z.

Pred pokračovaním v tejto príručke sa uistite, či je váš telefón rootovaný odomknutým bootloaderom. Môžete to urobiť nainštalovaním TWRP (Qualcomm / MTK) a následným blikaním SuperSU.

Metóda 1: Obnovenie IMEI vo verzii Snapdragon

  1. Prejdite na tento odkaz a odtiaľ si stiahnite súbor rar. Rozbaľte ho na počítači a nájdete tri súbory, ktoré obsahujú Qualcomm QPST Tool, nástroj IMEI Converter a súbory adb.
  2. Nainštalujte Nástroj Qualcomm QPST
  3. V telefóne prejdite na Nastavenia> Informácie a klepnite 8krát na zostavenie čísla. Vráťte sa do Nastavenia> Nastavenia vývojára a zapnúť Režim ladenia USB.
  4. Choďte do príd priečinok v súbore, ktorý ste extrahovali, podržte kláves shift a kliknite pravým tlačidlom myši na prázdnu oblasť a vyberte možnosť „Otvoriť príkazové okno tu“.
  5. Do príkazového riadku zadajteadb shell (Prijmite každú výzvu, ktorá sa zobrazí na obrazovke.)

    su (Prijmite akúkoľvek výzvu SuperUser, ktorá sa zobrazí na obrazovke.)

    setprop sys.usb.config diag, adbVáš telefón by teraz mal byť v diagnostickom režime.

  6. Otvor QPSTKonfigurácia nachádza sa v priečinku „C: \ Program Files (x86) \ Qualcomm \ QPST \ bin \ QPSTConfig.exe“ (pre 64-bitové systémy) alebo „C: \ Program Files \ Qualcomm \ QPST \ bin \ QPSTConfig.exe“ (pre 32 bitové systémy) systémov). Váš telefón by sa mal zobraziť v stĺpci „Aktívne telefóny“.
  7. Klikni na Spustite Klienti> Stiahnutie softvéru.
  8. Choďte do Zálohovanie kartu a vytvorte zálohu svojho súboru QCN. Zálohovanie vám pomôže obnoviť všetko späť pre prípad, že by ste niečo pokazili. Ak potrebujete obnoviť súbor QCN, prejdite na Obnoviť kartu a vyberte súbor QCN, ktorý ste zálohovali.
  9. Keď je telefón stále pripojený k počítaču, otvorte Manažér RF NV nachádza sa v priečinku „C: \ Program Files (x86) \ Qualcomm \ QPST \ bin \ RF_NV_Manager.exe“ (pre 64-bitové systémy) alebo „C: \ Program Files \ Qualcomm \ QPST \ bin \ RF_NV_Manager.exe“ (pre 32 bitové systémy) systémy). “
  10. V aplikácii RF NV Manager prejdite na Súbor> Prečítajte si podporované položky RF NV. V zozname vyhľadajte číslo 550. Znie „NV_UE_IMEI_I“
  11. Na pravej strane okna je 9 prázdnych polí, do ktorých musíte zadať svoje číslo IMEI. Tieto polia majú iba hexadecimálne hodnoty, takže pomocou čísla musíte previesť svoje číslo IMEI na hex Prevodník IMEI v priečinku, ktorý ste predtým extrahovali. IMEI nájdete na zadnej strane telefónu alebo na maloobchodnom balení.

Skopírujte prevedený hexadecimálny IMEI do polí RF NC Manager s dvoma znakmi na pole.

  1. Po zhromaždení všetkých políčok kliknite na ikonu Napíš NV tlačidlo a reštartujte telefón. Po reštarte vytočte * # 06 # alebo choďte na Nastavenia> Informácie> Stav skontrolovať, či je vaše číslo IMEI k dispozícii.

Metóda 2: Obnovenie IMEI vo verzii MTK

Je to pomerne jednoduchý proces v porovnaní s verziou Qualcomm. Telefóny Mediatek majú tendenciu pripúšťať úpravy IMEI a sú náchylnejšie na stratu IMEI ako varianty Qualcomm.

  1. Prejdite do Obchodu Google Play a nainštalujte si Chamelephon.
  2. Spustite aplikáciu a na požiadanie poskytnite prístup root. V dvoch poliach IMEI 1 a IMEI 2, vložte svoj IMEI tak, ako je. Tu nie je potrebné prevádzať.
  3. Klepnite na Použiť nové IMEI, potvrďte a potom reštartujte telefón. Teraz by ste mali mať prítomný svoj IMEI.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found